Vogelwerkgroep Ardea

Vogelwerkgroep Ardea

Onze vereniging

ARDEA is de Natuurpunt-vogelwerkgroep in de regio Antwerpen-zuid. In de gemeenten en districten Hove, Edegem, Wilrijk, Hoboken en Antwerpen-Kiel werken wij aan een betere kennis en bescherming van wilde vogels.
We organiseren onderzoek, excursies, cursussen en infomomenten rond vogels, waarbij iedereen welkom is. Om zeldzame broedvogels zoals gierzwaluwen, uilen en roofvogels meer kansen te geven, zetten we nestkastprojecten op.
We werken nauw samen met de Natuurpuntafdelingen Hobokense Polder en Zuidrand Antwerpen.
Zin om mee te doen?
Contacteer ons per e-mail naar ardea@hobokensepolder.be
Raadpleeg onze blog of volg de Ardea-FB-pagina! Bezoek ook onze website.
Een korte handleiding over het gebruik van de blog vind je hier.

Last minute aanbod: 2 vrije plaatsen voor natuurvierdaagse Schiermonnikoog 15-18 augustus 2019

VogelexcursiesGeplaatst door Marc Hofman 12 jul, 2019 09:25:51

Er zijn twee plaatsen vrijgekomen (een tweepersoonskamer) voor de ARDEA-natuurvierdaagse naar het Nationaal Park Lauwersmeer én het mooie autovrije Schiermonnikoog, van donderdagmorgen 15 augustus tot zondagavond 18 augustus.
Als je op de valreep mee wil gaan, schrijf je dan snel in per mail naar marc.hofman3@telenet.be of telefonisch via 0494.56.01.07 (uiterlijk voor 20 juli). Eerst is eerst!

Kom mee genieten van de weidse landschappen en van de vele watervogels, die net voor hun lange trektocht naar het Zuiden hun vetreserves nog aanvullen in de voedselrijke Waddenzee.

De prijs voor deze vierdaagse bedraagt € 450 per persoon. Hierin is begrepen: vervoer per minibus, hotel met alle maaltijden, boottocht op de Waddenzee met wandeling op de Engelsmanplaat, busvervoer naar het hotel en terug, 3 dagen fietshuur, tocht met de Balgexpress naar de oostpunt van het eiland, bezoek aan het vogelringstation en overzetboot op de terugreis. Enkel de drank bij het avondmaal dient nog ter plekke afgerekend te worden.

Om van deze reis te kunnen genieten, moet je lid zijn van Natuurpunt.  • Reacties(0)