Vogelwerkgroep Ardea

Vogelwerkgroep Ardea

Onze vereniging

ARDEA is de Natuurpunt-vogelwerkgroep in de regio Antwerpen-zuid. In de gemeenten en districten Hove, Edegem, Wilrijk, Hoboken en Antwerpen-Kiel werken wij aan een betere kennis en bescherming van wilde vogels.
We organiseren onderzoek, excursies, cursussen en infomomenten rond vogels, waarbij iedereen welkom is. Om zeldzame broedvogels zoals gierzwaluwen, uilen en roofvogels meer kansen te geven, zetten we nestkastprojecten op.
We werken nauw samen met de Natuurpuntafdelingen Hobokense Polder en Zuidrand Antwerpen.
Zin om mee te doen?
Contacteer ons per e-mail naar ardea@hobokensepolder.be
Raadpleeg onze blog of volg de Ardea-FB-pagina! Bezoek ook onze website.
Een korte handleiding over het gebruik van de blog vind je hier.

Update slechtvalken CKK

SlechtvalkprojectGeplaatst door Maarten Mortier 08 apr, 2019 20:07:21
Vanmorgen nog eens gaan controleren hoe het met het vrouwtje op de CKK was. Ik had nog steeds niet kunnen vaststellen of er nog een 4de ei was bijgelegd maar het is bij 3 gebleven. Zondag had ik ze zien rondvliegen met een duif die ze in de dakgoot van de nestkast verstopte.


Net als het vrouwtje van vorig jaar zal ze dus afwisselend moeten broeden en jagen. Vanmorgen was ze 45min uit de nestkast, mogelijk om te jagen. Ik zat binnen in de toren dus had geen zicht wat er zich buiten afspeelde. Hopelijk hoeven de afwezigheden op het nest niet te lang te duren.Naar analogie met vorig jaar zouden de komende weken saai moeten verlopen dus ik vermoed dat de volgende update pas eind april / begin mei zal verschijnen. De eieren zouden dan moeten uitgekomen zijn of mislukt zijn. Ik wacht in spanning af.

  • Reacties(0)//ardea.hobokensepolder.be/#post746