Vogelwerkgroep Ardea

Vogelwerkgroep Ardea

Onze vereniging

ARDEA is de Natuurpunt-vogelwerkgroep in de regio Antwerpen-zuid. In de gemeenten en districten Hove, Edegem, Wilrijk, Hoboken en Antwerpen-Kiel werken wij aan een betere kennis en bescherming van wilde vogels.
We organiseren onderzoek, excursies, cursussen en infomomenten rond vogels, waarbij iedereen welkom is. Om zeldzame broedvogels zoals gierzwaluwen, uilen en roofvogels meer kansen te geven, zetten we nestkastprojecten op.
We werken nauw samen met de Natuurpuntafdelingen Hobokense Polder en Zuidrand Antwerpen.
Zin om mee te doen?
Contacteer ons per e-mail naar ardea@hobokensepolder.be
Raadpleeg onze blog of volg de Ardea-FB-pagina! Bezoek ook onze website.
Een korte handleiding over het gebruik van de blog vind je hier.

eerstvolgende ARDEA activiteit

AgendaGeplaatst door Luc Van Schoor 03 apr, 2019 16:31:46

zondag 7 april om 8 u -
Vogelwerkgroep ARDEA

Vogelexcursie Schulensbroek/-meer

Gids: Paul Peeters.
Leiding: Wim Stappers – 0477/51 61 54

Natuurgids Paul Peeters van NP-afdeling Vrienden van het Schulensbroek, neemt ons vandaag mee naar het unieke, waterrijke broekgebied “Schulensbroek” (waar zich ook het Schulensmeer bevindt). Dit natuurreservaat ligt in een verdwaald polderlandschap tussen Hasselt en Diest met uitgestrekte, vochtige graslanden waar vele planten en dieren zich thuis voelen. Vanop het uitkijkplatform van het bezoekerscentrum Schulensmeer heb je een prima uitzicht op de vogels. In de vm doen we een wandeling door Het Schulensbroek aan de kant van Lummen. We keren terug naar de watermolen waar we geparkeerd staan. De molen kan dan speciaal voor ons in werking gezet worden met de nodige uitleg en geschiedenis erbij (o.v.). Hier kunnen we picknicken, maar afhankelijk van het weer rijden we even verder door naar het Bezoekerscentrum “’t Vloot” om daar te eten (met eventueel soep). Van daar start de namiddagwandeling “Van ‘broek naar ‘meer”. We eindigen met een observatie van de grote rietvelden, hopend op een ontmoeting met de Roerdomp… Als die dan aanwezig is natuurlijk.

Afspraak: samenrijdend, met vertrek te Wilrijk (parking Boomsesteenweg 333, aan ’t Spant) om 8.00 u. Of aansluiten om 9.00 u. aan “De Kleen Meulen” te Lummen (Mangelbeekstraat 56).
Mee te nemen: laarzen of stapschoenen, verrekijker, camera en picknick. Terug in Wilrijk omtrent 18 uur.

  • Reacties(0)//ardea.hobokensepolder.be/#post742