Vogelwerkgroep Ardea

Vogelwerkgroep Ardea

Onze vereniging

ARDEA is de Natuurpunt-vogelwerkgroep in de regio Antwerpen-zuid. In de gemeenten en districten Hove, Edegem, Wilrijk, Hoboken en Antwerpen-Kiel werken wij aan een betere kennis en bescherming van wilde vogels.
We organiseren onderzoek, excursies, cursussen en infomomenten rond vogels, waarbij iedereen welkom is. Om zeldzame broedvogels zoals gierzwaluwen, uilen en roofvogels meer kansen te geven, zetten we nestkastprojecten op.
We werken nauw samen met de Natuurpuntafdelingen Hobokense Polder en Zuidrand Antwerpen.
Zin om mee te doen?
Contacteer ons per e-mail naar ardea@hobokensepolder.be
Raadpleeg onze blog of volg de Ardea-FB-pagina! Bezoek ook onze website.
Een korte handleiding over het gebruik van de blog vind je hier.

3de ei CKK + ringgevens T/6

SlechtvalkprojectGeplaatst door Maarten Mortier 29 mrt, 2019 13:33:13
Vanmorgen nog eens gaan controleren. Het duurde bijna 2 uur voor het vrouwtje van de eieren kwam en het 3de zichtbaar was. Even later nam het mannetje over.Gisteren ontving ik ook de ringgevens van ons mannetje T/6.
Hij is geboren op de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Sint Niklaas in april 2017. Ons nieuw vrouwtje is ongeringd dus daar zullen we nooit iets over weten.


Ik vermoed dat het bij 3 eieren zal blijven omdat het vrouwtje woensdag al aan het broeden was toen er nog maar 2 lagen. In theorie begint het broeden vanaf het voorlaatste ei. Maar je weet maar nooit misschien komt er toch nog een 4de.

  • Reacties(2)//ardea.hobokensepolder.be/#post738