Vogelwerkgroep Ardea

Vogelwerkgroep Ardea

Onze vereniging

ARDEA is de Natuurpunt-vogelwerkgroep in de regio Antwerpen-zuid. In de gemeenten en districten Hove, Edegem, Wilrijk, Hoboken en Antwerpen-Kiel werken wij aan een betere kennis en bescherming van wilde vogels.
We organiseren onderzoek, excursies, cursussen en infomomenten rond vogels, waarbij iedereen welkom is. Om zeldzame broedvogels zoals gierzwaluwen, uilen en roofvogels meer kansen te geven, zetten we nestkastprojecten op.
We werken nauw samen met de Natuurpuntafdelingen Hobokense Polder en Zuidrand Antwerpen.
Zin om mee te doen?
Contacteer ons per e-mail naar ardea@hobokensepolder.be
Raadpleeg onze blog of volg de Ardea-FB-pagina! Bezoek ook onze website.
Een korte handleiding over het gebruik van de blog vind je hier.

9 maart 2019 Filmavond mmv ARDEA medewerkers

AgendaGeplaatst door Luc Van Schoor 22 feb, 2019 14:58:23

• zat. 9 maart 2019, 20 u : Filmavond van Natuurpunt Zuidrand Antwerpen
mmv ARDEA-medewerkers

We nodigen graag alle vogel- en natuurliefhebbers uit op deze uitermate gevarieerde en boeiende filmavond met werk van eigen leden. Een echte aanrader ! smiley

- Kortfilms van Guy Borremans : Natuurbeelden uit de Hobokense Polder met o.a. zwarte specht, vos, jagende reigers. Impressie ARDEA activiteiten : vogeltrektellingen Hobokense Polder, zeevogelsafari, Lac du Der (Fr) en ook burlende herten, havik verslindt duif.

- Pauze


- Beeldmontage van Luc Van Schoor “Oog in oog met de Pardellynx”.
Een bekommentarieerde foto- en filmmontage over deze zeldzame katachtige in zijn Andalusisch leefgebied. Volgende onderwerpen komen aan bod : kenmerken van de pardellynx, voorkomen en populatie, bedreigingen, leefomgeving met fauna- en flora-elementen, en tot slot de verrassende ontmoeting met het dier zelf.
Wie de première miste op de ledenavond van Natuurpunt Hobokense Polder (9 februari) krijgt nu een 2de kans om deze presentatie te bekijken.

- William Van Doninck presenteert zijn film 'Kleine Nete'. Deze deels laagland, deels getijdenrivier, wordt over haar loop van 45 km gevolgd van het brongebied tot aan de monding te Lier met aandacht voor het landschap, erfgoed en culturele weetjes. Niet minder dan 3 jaar werd aan deze prent gewerkt en er werden ongeveer 1500 km per fiets voor gereden.

Praktisch : Auditorium Districthuis, Bist, Wilrijk. Aanvang 20.00 u, einde rond 22.30 u. Bijdrage in de kosten : 2 Euro.
Bereikbaar met openbaar vervoer en ruime (gratis) parking op de Bist
Info : Luc Van Schoor : 0494/336309 en Tuur Wuyts : 03:449 99 11 – 0474/55 25 75  • Reacties(0)//ardea.hobokensepolder.be/#post719