Vogelwerkgroep Ardea

Vogelwerkgroep Ardea

Onze vereniging

ARDEA is de Natuurpunt-vogelwerkgroep in de regio Antwerpen-zuid. In de gemeenten en districten Hove, Edegem, Wilrijk, Hoboken en Antwerpen-Kiel werken wij aan een betere kennis en bescherming van wilde vogels.
We organiseren onderzoek, excursies, cursussen en infomomenten rond vogels, waarbij iedereen welkom is. Om zeldzame broedvogels zoals gierzwaluwen, uilen en roofvogels meer kansen te geven, zetten we nestkastprojecten op.
We werken nauw samen met de Natuurpuntafdelingen Hobokense Polder en Zuidrand Antwerpen.
Zin om mee te doen?
Contacteer ons per e-mail naar ardea@hobokensepolder.be
Raadpleeg onze blog of volg de Ardea-FB-pagina! Bezoek ook onze website.
Een korte handleiding over het gebruik van de blog vind je hier.

eerstvolgende ARDEA activiteit

AgendaGeplaatst door Luc Van Schoor 16 feb, 2019 14:31:40

zondag 17 februari 2019 - ARDEA Beheerswerken Hobokense Polder

9 u Ingang Hobokense Polder- Schroeilaan (Parking United Caps)
of 9u30 trektelpost HP op de Scheldedijk (via parking einde Petroleumkaai of Scheldelei)

Handen uit de mouwen! Vogels onderzoeken en kijken levert heel wat inzichten op, maar dat betekent pas iets als er ook effectief wat gedaan wordt voor de natuur.
Om natuurgebieden vogelvriendelijk, divers en open te houden is het nodig om regelmatig te snoeien, maaien, kappen en zagen in de vaak heel snel opschietende vegetatie. Vandaag werken we mee aan de kap van wilgen en berken die rondom de plas Plevierenhoek tot bosvorming leidt. Om vogels van meer open en nat gebied kansen te geven is het uitdunnen van de bomen er noodzakelijk.
Gelegen naast de Trektelpost Hoboken Polder, op de Scheldedijk, kan dit gebied (terug) een goede rustplaats voor overtrekkende watervogels worden.
De mensen van NP Hobokense Polder hebben zeer veel ervaring met hands-on natuurbeheer en leiden deze activiteit met kennis van zaken en een warme sfeer in goede én veilige banen. Een heerlijk ontspannende inspanning!

Breng bokes, werkhandschoenen en stevige schoenen mee. Einde rond 16 uur.  • Reacties(0)//ardea.hobokensepolder.be/#post716