Vogelwerkgroep Ardea

Vogelwerkgroep Ardea

Onze vereniging

ARDEA is de Natuurpunt-vogelwerkgroep in de regio Antwerpen-zuid. In de gemeenten en districten Hove, Edegem, Wilrijk, Hoboken en Antwerpen-Kiel werken wij aan een betere kennis en bescherming van wilde vogels.
We organiseren onderzoek, excursies, cursussen en infomomenten rond vogels, waarbij iedereen welkom is. Om zeldzame broedvogels zoals gierzwaluwen, uilen en roofvogels meer kansen te geven, zetten we nestkastprojecten op.
We werken nauw samen met de Natuurpuntafdelingen Hobokense Polder en Zuidrand Antwerpen.
Zin om mee te doen?
Contacteer ons per e-mail naar ardea@hobokensepolder.be
Raadpleeg onze blog of volg de Ardea-FB-pagina! Bezoek ook onze website.
Een korte handleiding over het gebruik van de blog vind je hier.

Tarifa-reisverslag & State of the Union

AgendaGeplaatst door Luc Van Schoor 25 jan, 2019 14:21:43Uitnodiging_ARDEA_zaterdag 2 februari 2019

smiley ARDEA Winteravond – Tarifa & State of the Union smiley

Net voor het affluiten van ARDEA’s vijfde volledige werkingsjaar zetten we nog een keertje de kaarsjes op de taart tijdens een geweldig gezellige, vrolijke en boeiende Winteravond.

Deel 1: fotoverslag van de vogelstudiereis die ARDEA in september 2018 maakte naar het bloedhete Zuid-Spaanse Tarifa.
De massa’s roofvogels en ooievaars die er dan op hun trek naar het zuiden passeren is fenomenaal. De meegereisde vogelfotografen tonen prachtige beelden van de vele bijzondere vogelsoorten die er werden waargenomen, waaronder heremietibis, blauwe rotslijster, grijze wouw, marmereend en reuzenstern, maar ook van walvissen en dolfijnen in de Straat van Gibraltar. Gids Luc Van Schoor en zijn medereizigers geven achtergrondinformatie en levendig commentaar, zodat het een boeiende live documentaire wordt waar iedereen kan van genieten.

Deel 2: ARDEA’s State of the Union.
Een korte ‘causerie’ over de stand van de vogels in onze regio, gebaseerd op ons werk tijdens de voorbije vijf jaar. Met duidelijke feiten en cijfers maken we de balans op van het vogelleven in Antwerpen-zuid: waar gaat het slecht, waar gaat het goed?
Hoeveel vogelsoorten komen hier eigenlijk voor? En wat gaan we daar mee doen?
Waar maken we als vogelwerkgroep mee het verschil?
Is er reden voor een feestelijke toast?

Deze 1e State of the Union is een bloedernstige vivisectie van onze lokale biodiversiteit en een publiek appél aan beleidsmakers om méér te doen voor de natuur en de vogels in het bijzonder. Bij het begin van de nieuwe legislatuur kunnen gemeentebesturen best zo’n wake-up call gebruiken.

Tenslotte zetten we samen het zesde werkingsjaar in met een feestelijk toast, de lancering van de nieuwe ARDEA activiteitenkalender 2019, het nieuwe ARDEA-bulletin en nog meer lekkers om tussen pot en pint over na te kaarten.
Dus trek die wintersokken uit en begeef je vandaag richting zuiderse ambiance op het Kiel!

Praktisch:

Deze avond gaat door in de gezellige foyer van Cultureel Ontmoetingscentrum NOVA op het Kiel, Schijfstraat 105 te Antwerpen. De inkom is gratis. Graag je komst vooraf melden, zo ben je zeker van een goeie stoel (via mail naarardea@hobokensepolder.be), maar ook last-minute beslissers zijn welkom.

NOVA is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer via tram 4 en 10, bus 290 en 295 (halte Abdijstraat). Parkeren kan in de Emiel Vloorstraat.

Deuren open vanaf 19u30, aanvang 20 uur. Einde rond 22u30 à 23 uur.

Coördinatie: Joris Van Reusel, Kathy De Lange, Wim Stappers, Luc Van Schoor en Guy Borremans  • Reacties(0)//ardea.hobokensepolder.be/#post710