Vogelwerkgroep Ardea

Vogelwerkgroep Ardea

Onze vereniging

ARDEA is de Natuurpunt-vogelwerkgroep in de regio Antwerpen-zuid. In de gemeenten en districten Hove, Edegem, Wilrijk, Hoboken en Antwerpen-Kiel werken wij aan een betere kennis en bescherming van wilde vogels.
We organiseren onderzoek, excursies, cursussen en infomomenten rond vogels, waarbij iedereen welkom is. Om zeldzame broedvogels zoals gierzwaluwen, uilen en roofvogels meer kansen te geven, zetten we nestkastprojecten op.
We werken nauw samen met de Natuurpuntafdelingen Hobokense Polder en Zuidrand Antwerpen.
Zin om mee te doen?
Contacteer ons per e-mail naar ardea@hobokensepolder.be
Raadpleeg onze blog of volg de Ardea-FB-pagina! Bezoek ook onze website.
Een korte handleiding over het gebruik van de blog vind je hier.

eerstvolgende ARDEA activiteit

AgendaGeplaatst door Luc Van Schoor 14 jan, 2019 11:13:44

Zondag 27 januari 2019 – 7.45 u - dé wintertopper ! smiley

Bustocht naar Zeeland en Zuid-Holland

Er zijn momenteel nog enkele plaatsen vrij voor wie NU inschrijft !

gids : Luc Van Schoor – Vogelwerkgroep ARDEA - 0494 33 63 09
leiding : Walter Van Spaendonk - 0479 98 57 77 - walter.van.spaendonk@skynet.be


Heeft de droge warme zomer invloed gehad op het broedsucces van de ganzen en de zwanen in het hoge noorden? We zoeken vandaag een antwoord op deze pertinente vraag. Ook eenden en steltlopers worden onder de loep genomen.

Het strijdtoneel ligt op Schouwen-Duiveland en op Goeree-Overflakkee, in principe met een accent op deze laatste. Vorig jaar was Schouwen-Duiveland aan de beurt, alhoewel, toen maakten we een fantastische wandeling op De Kwade Hoek met sneeuwgorzen, ijsgorzen en strandleeuweriken.
Een programma kunnen we nu nog niet voorleggen, dat hoeft ook niet. Januari biedt ons (Luc en Walter) voldoende tijd om uit te zoeken waar de beste kansen liggen voor het observeren van de wintervogels. Welke zeehonden zitten er aan de Brouwersdam? Hoe evolueren de uitgesproken zeevogels als roodkeelduiker, zwarte zee-eenden en ijseenden? De zeearend heeft zich stevig gevestigd in Nederland, zal hij zich even laten zien? Slechtvalk, smelleken en ruigpootbuizerd staan ook op het verlanglijstje.
Een aantal “busstops” worden afgewisseld met enkele wandelingen om onze bloedsomloop wat te stimuleren.

Praktisch:
Inschrijven. Stort ONMIDDELLIJK € 18/persoon vóór 12 januari, voor studenten is dat € 15/persoon. Jongeren met begeleiding onder 12 jaar kunnen gratis mee (wel inschrijven). Gezinnen betalen nooit meer dan € 50. Gelieve het bedrag over te schrijven op rekeningnummer BE02 9799 7675 4740 van Natuurpunt Zuidrand met vermelding van de namen van de deelnemers en een telefoonnummer (liefst gsm).
Picknicken doen we in een café waar ook soep te verkrijgen is.

Vertrek om 7.45 u aan ’t Spant, Boomsesteenweg 335, Wilrijk waar we ook eindigen rond 19 u
Meebrengen: verrekijker, telescoop, vogelgids, fototoestel, warme regenvrije kledij , laarzen noodzakelijk! picknick en enkele euro’s voor soep en/of drank.

ijseenden  • Reacties(1)//ardea.hobokensepolder.be/#post705