Vogelwerkgroep Ardea

Vogelwerkgroep Ardea

Onze vereniging

ARDEA is de Natuurpunt-vogelwerkgroep in de regio Antwerpen-zuid. In de gemeenten en districten Hove, Edegem, Wilrijk, Hoboken en Antwerpen-Kiel werken wij aan een betere kennis en bescherming van wilde vogels.
We organiseren onderzoek, excursies, cursussen en infomomenten rond vogels, waarbij iedereen welkom is. Om zeldzame broedvogels zoals gierzwaluwen, uilen en roofvogels meer kansen te geven, zetten we nestkastprojecten op.
We werken nauw samen met de Natuurpuntafdelingen Hobokense Polder en Zuidrand Antwerpen.
Zin om mee te doen?
Contacteer ons per e-mail naar ardea@hobokensepolder.be
Raadpleeg onze blog of volg de Ardea-FB-pagina! Bezoek ook onze website.
Een korte handleiding over het gebruik van de blog vind je hier.

eerstvolgende ARDEA excursie

AgendaGeplaatst door Luc Van Schoor 31 mrt, 2017 14:57:50

SLOW! Excursie naar het Viersels gebroekt

Zondag 2 aprilL 2017

Niet zo ver uit onze buurt, net voorbij Lier, is de natuurontwikkeling in volle gang. In het mondingsgebied van de Grote en de Kleine Nete worden tal van gebieden heringericht als overstromingsgebied, getijdengebied, natuurgebied. Deze waterrijke regio wordt zo één grote kraal van plassen, vijvers, moerassen, natte weilanden, rivieren en beken. Uiteraard een aantrekkelijke omgeving voor vogels. Zowel Natuurpunt als het Agentschap voor Natuur en Bos zetten er hun schouders onder twee LIFE+- projecten om dit ambitieuze plan te realiseren.
Samen met onze gids Rudy Van Cleuvenbergen verkennen we vandaag het vogelrijke Viersels gebroekt . En dat doen we rustig wandelend, met voldoende tijd om te genieten van landschap, vogelzang, geuren en kleuren, maar ook om te kunnen fotograferen of schetsen. Op ’t gemakske dus, of zoals dat vandaag heet: SLOW!

Tijdens de voorbereiding , een week geleden, kwamen o.a. bruine kiekendief , grote zilverreiger, waterpiepers, zomertaling ,kleine plevier, blauwborst en roodborsttapuit in de kijker. bMogelijk zien we vandaag nog andere leuke soorten...

Praktisch:
Aanvang: 08.30 uur (einde rond 12.30)│
Plaats vertrek: ’t Spant, Boomsesteenweg 333, Wilrijk.
Samendelend rijden (0,07 eur/km) │
Gids : Rudy Vancleuvenbergen . Leiding: Luc Van Schoor 0494/336309│
Meebrengen: stevige wandelschoenen, , verrekijker, fototoestel, schetsboek, een drankje voor onderweg.
Na de excursie kan je in een plaatselijk café je picknick gebruiken.
Aanmelden op voorhand a.u.b. via mail naar ardea@hobokensepolder.be of telefoontje naar Luc. Zorg dat je erbij bent !  • Reacties(0)//ardea.hobokensepolder.be/#post476