Vogelwerkgroep Ardea

Vogelwerkgroep Ardea

Over onze blog

Ardea is een nieuwe vogelwerkgroep, gesticht in januari 2013, en werkzaam in de regio Antwerpen Zuid. Het werkterrein van ARDEA zal grotendeels die van de Natuurpunt-afdelingen Hobokense Polder en Zuidrand Antwerpen beslaan, alsook de kasteelparken van Aartselaar. Bezoek ook onze website. Een korte handleiding over het gebruik van de blog vind je hier.

Webcam slechtvalken Agfa-Gevaert

SlechtvalkprojectGeplaatst door Marc Hofman 12 feb, 2018 10:18:19

In samenwerking met de Stad Mortsel en Natuurpunt Land van Reyen werd er in de slechtvalken-nestkast op de ‘GEVAERT’-schoorsteen een camera geplaatst. Voortaan kan je het doen en laten van deze slechtvalken live volgen via de website: www.agfa.be/slechtvalken. Op deze website vind je eveneens heel wat informatie over de slechtvalk en zijn come-back.

De adulte vogels maken zich volop klaar voor een nieuw broedseizoen en bezoeken regelmatig de nestkast. Volgende maand verwachten we een nieuw legsel en hopelijk zien we dan de volgende generatie jonge slechtvalken opgroeien.  • Reacties(2)

Geplaatst door Luc Van Schoor 17 feb, 2018 16:24:13

Knappe realisatie Marc. Mooie beelden ! Ik hoop dat we bij een toekomstige CV nestkast op de Christus Koning kerk-Kiel ook een camera kunnen plaatsen.
Nog veel succes ermee .

Geplaatst door Maarten Mortier 12 feb, 2018 17:55:15

Super initiatief en mooie beeldkwaliteit, hopelijk net zo'n succesvol broedseizoen als vorig jaar.