Vogelwerkgroep Ardea

Vogelwerkgroep Ardea

Over onze blog

Ardea is een nieuwe vogelwerkgroep, gesticht in januari 2013, en werkzaam in de regio Antwerpen Zuid. Het werkterrein van ARDEA zal grotendeels die van de Natuurpunt-afdelingen Hobokense Polder en Zuidrand Antwerpen beslaan, alsook de kasteelparken van Aartselaar. Bezoek ook onze website. Een korte handleiding over het gebruik van de blog vind je hier.

eerstvolgende ARDEA Vogelexcursie

VogelexcursiesGeplaatst door Luc Van Schoor 11 aug, 2015 14:57:06

Zaterdag 22 augustus 2015 8.30 u

2e Vogel-verrassingstocht- ARDEA

Gids : Luc Van Schoor – GSM 0494/33 63 09
Leiding : Joris Van Reusel 0486/836234 en Kathy De Lange

zeearenden tijdens 1e vogelverrassingstocht foto: Guy Borremans

Vandaag draaien we de rollen eens om. Als gids en leiding volgen we geen lang vooropgezet programma of route maar richten we ons op bijzondere vogels die op rijafstand vanuit het Antwerpse te vinden zijn. Waar werden de laatste dag(en) niet alledaagse (trek)vogels of zelfs zeldzaamheden waargenomen? Het kan gaan om steltlopers of andere watervogels, roofvogels, zangvogels, of een enkele onverwachte of zeldzame gast ... maar wel bij voorkeur pleisterende vogels die mogelijk een tijdje blijven zitten op de vindplaats. Tijdens de memorabele eerste editie , op 13 sept.2014 , met een excursie naar het Nationaal Park De Biesbosch, genoten gelukkige deelnemers en fotografen van werkelijk schitterende waarnemingen met o.a Zeearend (3 ex) Visarend (5 ex.) Grote zilvereigers, Ooievaars en nog veel meer. Dit en nog veel meer kan je lezen in het uitgebreid verslag van Sonja Van Kerckhove met passende fotos op de ARDEA blog http://ardea.hobokensepolder.be/#category14 - Vogelverrassingstocht 13.09.2014

Misschien kan de echte vogelfreak, voortgaand op de website “waarnemingen.be” al een beetje gissen welke richting we vandaag uitgaan. Dat maakt de zaak alleen maar spannender voor de deelnemers .

Bij het vertrek verneem je waar de tocht naartoe gaat. Dat kan zijn naar Zeeland, naar de Oostkust , naar Linker Oever of, wie weet, naar andere gebieden. Wil je graag eens verrast worden dan is dit je kans. Verras de ARDEA organisators met je komst !

Praktisch :

Afspraak om 8.30 u op de parking onder de viaduct aan 't Spant, Boomsesteenweg 335 in Wilrijk. We zijn hier terug rond 18 u.30 Kostendelend vervoer aan 7eurocent/km .

meebrengen : picknick ,verrekijker ,telescoop , fototoestel, vogelgids , regenbestendige kledij en stevig schoeisel

  • Reacties(0)