Vogelwerkgroep Ardea

Vogelwerkgroep Ardea

Onze vereniging

ARDEA is de Natuurpunt-vogelwerkgroep in de regio Antwerpen-zuid. In de gemeenten en districten Hove, Edegem, Wilrijk, Hoboken en Antwerpen-Kiel werken wij aan een betere kennis en bescherming van wilde vogels.
We organiseren onderzoek, excursies, cursussen en infomomenten rond vogels, waarbij iedereen welkom is. Om zeldzame broedvogels zoals gierzwaluwen, uilen en roofvogels meer kansen te geven, zetten we nestkastprojecten op.
We werken nauw samen met de Natuurpuntafdelingen Hobokense Polder en Zuidrand Antwerpen.
Zin om mee te doen?
Contacteer ons per e-mail naar ardea@hobokensepolder.be
Raadpleeg onze blog of volg de Ardea-FB-pagina! Bezoek ook onze website.
Een korte handleiding over het gebruik van de blog vind je hier.

Stem voor een natuurvriendelijker landbouwbeleid

SoortenbeschermingGeplaatst door Luc Van Schoor 28 apr, 2017 16:29:40


Zorgt Nederlandse klacht over weidevogels voor precedent?

De afgelopen decennia heeft Nederland te weinig gedaan om weidevogels te redden van de ondergang, zo stelt Vogelbescherming Nederland (VBN). De grutto staat hier symbool voor: van de ruim 100.000 broedparen uit de jaren tachtig blijven er nog amper 1.500 over. Het geduld van de natuurorganisatie is op. Jarenlang dachten zij constructief mee met de overheid en nam zelf ook initiatieven om weidevogels beter te beschermen. Nu een zoveelste plan een lege doos blijkt te zijn, dient VBN een klacht in bij de Europese Commissie.
Natuurpunt ziet in deze klacht een potentieel precedent: zowat overal in Europa lijken boerenlandvogels namelijk hetzelfde pad op te gaan als de grutto. VBN verwacht dat Nederland de procedure niet laat oplopen en snel met een daadkrachtig weidevogelbeleid op de proppen komt.


freek.verdonckt@natuurpunt.be

Laat je stem horen voor een natuurlijke landbouw

Wanneer heb jij nog een veldleeuwerik horen zingen in de velden? Het gaat niet goed met de natuur in landbouwgebied. Het Europees landbouwbeleid doet daar meer kwaad dan goed aan. Ondertussen krijgt de industriële landbouw tientallen miljarden euro’s aan landbouwsubsidies en moeten kleine landbouwers er massaal mee stoppen. Het kan anders. Daarom organiseert de Europese Commissie een bevraging over haar landbouwbeleid. Nog tot 2 mei kan jij je stem laten horen. Teken de petitie en zorg mee voor een nieuw landbouwbeleid dat zowel de boer als de natuur ten goede komt.

http://natuurpuntvzw.cmail19.com/t/ViewEmail/r/18B7B76D8BFC27612540EF23F30FEDED/
B2725B3F663DD2A06A4D3D471B02C3D7

  • Reacties(0)//ardea.hobokensepolder.be/#post498