Vogelwerkgroep Ardea

Vogelwerkgroep Ardea

Over onze blog

Ardea is een nieuwe vogelwerkgroep, gesticht in januari 2013, en werkzaam in de regio Antwerpen Zuid. Het werkterrein van ARDEA zal grotendeels die van de Natuurpunt-afdelingen Hobokense Polder en Zuidrand Antwerpen beslaan, alsook de kasteelparken van Aartselaar. Bezoek ook onze website. Een korte handleiding over het gebruik van de blog vind je hier.

1e ronde broedvogelonderzoek Uilenbos-Hove

BroedvogelonderzoekGeplaatst door Luc Van Schoor 13 apr, 2017 20:30:32

BROEDVOGELINVENTARISATIE UILENBOS HOVE

1e ronde, zondag 16 april ,8 u zat. 29 april + zon. 14 mei + zat. 27 mei 2017

Het Uilenbos te Hove is ongetwijfeld één van de mooiste natuurgebieden van onze streek. Als privéterrein was het echter nooit vrij toegankelijk, en er werd tot op heden dus geen systematisch onderzoek naar het voorkomen van broedvogels gevoerd. In het licht van de toekomstige grotere betrokkenheid van Natuurpunt bij het gebied, werd ARDEA gevraagd om voor een eerste inventaris te zorgen. De resultaten kunnen ook hier weer richting geven aan het natuurbeheer, maar zeker ook bijdragen tot een betere valorisatie van het gebied. ARDEA start dit onderzoek in 2017 met een bescheiden aantal wandelingen in de periode april-mei. Eventueel worden bijkomende (avondlijke) bezoeken ingelast.

Hulp van ervaren vogelaars is hierbij zeker welkom. Liefst met een engagement om de vier bezoeken mee te doen zodat we met dezelfde mensen kleine teams kunnen maken.Wil je meedoen met dit onderzoek, meldt je dan vooraf aan via e-mail.

Praktisch: Aanvang: 08.00 uur (einde om 12.00 uur) │Bijeenkomst: aan de toegang van de dreef van het Uilenbos, Boshoekstraat 98, Hove. │ Leiding: Joris Van Reusel en Luc Van Schoor (0494/33.63.09) │ Meebrengen: stevige wandelschoenen, warme regenbestendige kledij, verrekijker, fototoestel │Aanmelden op voorhand a.u.b. via mail naar ardea@hobokensepolder.be. Aangemelde deelnemers ontvangen dan kort voor aanvang de gegevens over een mogelijke samenrijden-afspraakplaats (bv. vanaf de Boomsesteenweg).

  • Reacties(0)//ardea.hobokensepolder.be/#post486