Vogelwerkgroep Ardea

Vogelwerkgroep Ardea

Over onze blog

Ardea is een nieuwe vogelwerkgroep, gesticht in januari 2013, en werkzaam in de regio Antwerpen Zuid. Het werkterrein van ARDEA zal grotendeels die van de Natuurpunt-afdelingen Hobokense Polder en Zuidrand Antwerpen beslaan, alsook de kasteelparken van Aartselaar. Bezoek ook onze website. Een korte handleiding over het gebruik van de blog vind je hier.

eerstvolgende ARDEA excursie

AgendaGeplaatst door Luc Van Schoor 31 mrt, 2017 14:57:50

SLOW! Excursie naar het Viersels gebroekt

Zondag 2 aprilL 2017

Niet zo ver uit onze buurt, net voorbij Lier, is de natuurontwikkeling in volle gang. In het mondingsgebied van de Grote en de Kleine Nete worden tal van gebieden heringericht als overstromingsgebied, getijdengebied, natuurgebied. Deze waterrijke regio wordt zo één grote kraal van plassen, vijvers, moerassen, natte weilanden, rivieren en beken. Uiteraard een aantrekkelijke omgeving voor vogels. Zowel Natuurpunt als het Agentschap voor Natuur en Bos zetten er hun schouders onder twee LIFE+- projecten om dit ambitieuze plan te realiseren.
Samen met onze gids Rudy Van Cleuvenbergen verkennen we vandaag het vogelrijke Viersels gebroekt . En dat doen we rustig wandelend, met voldoende tijd om te genieten van landschap, vogelzang, geuren en kleuren, maar ook om te kunnen fotograferen of schetsen. Op ’t gemakske dus, of zoals dat vandaag heet: SLOW!

Tijdens de voorbereiding , een week geleden, kwamen o.a. bruine kiekendief , grote zilverreiger, waterpiepers, zomertaling ,kleine plevier, blauwborst en roodborsttapuit in de kijker. bMogelijk zien we vandaag nog andere leuke soorten...

Praktisch:
Aanvang: 08.30 uur (einde rond 12.30)│
Plaats vertrek: ’t Spant, Boomsesteenweg 333, Wilrijk.
Samendelend rijden (0,07 eur/km) │
Gids : Rudy Vancleuvenbergen . Leiding: Luc Van Schoor 0494/336309│
Meebrengen: stevige wandelschoenen, , verrekijker, fototoestel, schetsboek, een drankje voor onderweg.
Na de excursie kan je in een plaatselijk café je picknick gebruiken.
Aanmelden op voorhand a.u.b. via mail naar ardea@hobokensepolder.be of telefoontje naar Luc. Zorg dat je erbij bent !  • Reacties(0)//ardea.hobokensepolder.be/#post476