Vogelwerkgroep Ardea

Vogelwerkgroep Ardea

Onze vereniging

ARDEA is de Natuurpunt-vogelwerkgroep in de regio Antwerpen-zuid. In de gemeenten en districten Hove, Edegem, Wilrijk, Hoboken en Antwerpen-Kiel werken wij aan een betere kennis en bescherming van wilde vogels.
We organiseren onderzoek, excursies, cursussen en infomomenten rond vogels, waarbij iedereen welkom is. Om zeldzame broedvogels zoals gierzwaluwen, uilen en roofvogels meer kansen te geven, zetten we nestkastprojecten op.
We werken nauw samen met de Natuurpuntafdelingen Hobokense Polder en Zuidrand Antwerpen.
Zin om mee te doen?
Contacteer ons per e-mail naar ardea@hobokensepolder.be
Raadpleeg onze blog of volg de Ardea-FB-pagina! Bezoek ook onze website.
Een korte handleiding over het gebruik van de blog vind je hier.

losse telescoop-observatie slechtvalken CKK

SlechtvalkprojectGeplaatst door Luc Van Schoor 24 mrt, 2017 18:23:57
Vrijdag 24 maart 2017

17.25 wijfje slechtvalk komt met vrij grote prooi aangevlogen (duif ?) , zet zich eerst neer naast nestkast en verdwijnt vervolgens met prooi in de kast (!)
Na enkele minuten komt ze terug te voorschijn en zet zich neer op de rand van het platform. Ondertussen vliegt het mannetje afwisselend vanuit de NW-, ZW-pijler en vanop het kruis regelmatig rond .
18.10 Het mannetje vertoont een merkwaardig gedrag : hij vliegt een hele tijd rond en boven de nestkast waarbij hij ook af en toe tegen de oostenwind in ter plaatse lijkt te 'bidden' , zoals je dat van torenvalk gewend bent. Dit gedrag zag ik nooit eerder van deze soort. Na enkele minuten gaat hij naast de nestkast zitten. Het wijfje zie ik niet meer ...mogelijk in de kast ?? 18.18 einde waarneming
18.55 één minuutje kijken om vast te stellen dat wijfje op de nestkast zit en mannetje op NW platform.
  • Reacties(1)//ardea.hobokensepolder.be/#post471