Vogelwerkgroep Ardea

Vogelwerkgroep Ardea

Over onze blog

Ardea is een nieuwe vogelwerkgroep, gesticht in januari 2013, en werkzaam in de regio Antwerpen Zuid. Het werkterrein van ARDEA zal grotendeels die van de Natuurpunt-afdelingen Hobokense Polder en Zuidrand Antwerpen beslaan, alsook de kasteelparken van Aartselaar. Bezoek ook onze website. Een korte handleiding over het gebruik van de blog vind je hier.

start 10e Herfstrektellingen Hobokense polder

TrektellenGeplaatst door Luc Van Schoor 29 sep, 2015 18:07:25

Zaterdag 3 okt. 8 u

Start 10e Herfsttrektellingen Hobokense Polder

Coördinator: Luc Van Schoor, 0494/ 33 63 09

Omdat niet enkel een trekvogel maar ook de tijd voorbijvliegt op de Trektelpost Hobokense Polder staan we er dit jaar extra bij stil (!) dat het ondertussen al de 10e keer op rij is dat hier herfsttrektellingen worden georganiseerd.Tijdens deze eerste trektelling nemen we deel aan EuroBirdwatch , dé internationale simultaantelling in gans Europa die in Vlaanderen wordt gecoördineerd door Natuurpunt Studie.

We starten deze trektelling zoals gewoonlijk om 8 u .

Normaal gezien eindigen we de meeste trektellingen rond 12 u.Het einde is echter afhankelijk van de trekverwachtigen. Bij gunstig weer komen vaak roofvogels ook tijdens de namiddag door..

Vanaf 11.30 uur wordt een feestelijke receptie aangeboden aan alle trektellers (van vroeger en nu), gewoon op de telpost zelf. Kom dus zeker mee toasten op zaterdag 3 oktober .

praktisch:

•Plaats Scheldedijk Hobokense Polder, in het verlengde van de Petroleumkaai (waar een parking is)

•Vijf minuten wandelen vanaf Petroleumkaai (parking)

•Fietsen kan vlot tot op de telpost

•Meebrengen: verrekijker, telescoop, vogelgids, fototoestel, (warme)drank, plooistoeltje •Meer info in onze agenda op de ARDEA blog.

  • Reacties(0)//ardea.hobokensepolder.be/#post291