Vogelwerkgroep Ardea

Vogelwerkgroep Ardea

Onze vereniging

ARDEA is de Natuurpunt-vogelwerkgroep in de regio Antwerpen-zuid. In de gemeenten en districten Hove, Edegem, Wilrijk, Hoboken en Antwerpen-Kiel werken wij aan een betere kennis en bescherming van wilde vogels.
We organiseren onderzoek, excursies, cursussen en infomomenten rond vogels, waarbij iedereen welkom is. Om zeldzame broedvogels zoals gierzwaluwen, uilen en roofvogels meer kansen te geven, zetten we nestkastprojecten op.
We werken nauw samen met de Natuurpuntafdelingen Hobokense Polder en Zuidrand Antwerpen.
Zin om mee te doen?
Contacteer ons per e-mail naar ardea@hobokensepolder.be
Raadpleeg onze blog of volg de Ardea-FB-pagina! Bezoek ook onze website.
Een korte handleiding over het gebruik van de blog vind je hier.

eerstvolgende vogelexcursie van ARDEA

VogelexcursiesGeplaatst door Luc Van Schoor 11 jun, 2015 17:48:11

Za. 20 juni 2015, 19.15 u

Nachtzwaluwentocht Grenspark De Zoom - Ossendrecht

Gids: Luc Van Schoor 0494/33.63.09
Leiding: Wim Roelant 0477/34 07 21


Vandaag wagen we ons aan een excursie in het avonduur op zoek gaan naar de nachtzwaluw in het mooie heidelandschap van het grenspark . Deze vogel is één van de meest mysterieuze ornithologische wezens in onze contreien. Het monotone ratelende geluid dat ze produceren is met weinig andere vogelgezangen te vergelijken. Het maakt wel hun aanwezigheid meteen duidelijk. Als het weer mee zit (droog en niet te veel wind), bestaat zeker ook de kans dat we enkele exemplaren in het laatste schemerlicht in het vizier krijgen. Geniet mee van deze sfeervolle avond.

Afspraak: Vertrek met eigen wagens (kostedelend vervoer!) om 19.15u aan 't Spant op de Boomsesteenweg te Wilrijk. Het einde is voorzien omstreeks 23.30u ter plaatse. De te wandelen afstand bedraagt ongeveer 4 km.

Contacteer bij slechte weersvoorspellingen (stortregen) best op voorhand de leiding of gids om na te gaan of de tocht wel door gaat. (Indien nodig wordt deze excursie verplaatst naar zaterdag 27 juni)

Mee te brengen: verrekijker, veldgidsen, fototoestel, aangepaste kledij (denk aan muggen!) en zaklamp mag ook.


  • Reacties(0)//ardea.hobokensepolder.be/#post274