Vogelwerkgroep Ardea

Vogelwerkgroep Ardea

Over onze blog

Ardea is een nieuwe vogelwerkgroep, gesticht in januari 2013, en werkzaam in de regio Antwerpen Zuid. Het werkterrein van ARDEA zal grotendeels die van de Natuurpunt-afdelingen Hobokense Polder en Zuidrand Antwerpen beslaan, alsook de kasteelparken van Aartselaar. Bezoek ook onze website. Een korte handleiding over het gebruik van de blog vind je hier.

eerstvolgende vogelexcursie

VogelexcursiesGeplaatst door Luc Van Schoor 03 jun, 2015 14:18:08
foto Sonja Van Kerckhove

zo.7 junil 2015, 8.00 u

Vogelexcursie West Zeeuws-Vlaanderen

Organisatie Vogelwerkgroep ARDEA

Gids: Luc Van Schoor, gsm 0494/33.63.09
Leiding : Marc Hofman ,gsm 0494/56 01 07

Midden in het broedseizoen trekken we naar de beste vogelgebieden in West-Zeeuws-Vlaanderen.

Deze excursie bied beginnende vogelaars een goede gelegenheid om een reeks weide- en watervogels te leren herkennen,maar ook voor meer gevorderden blijft het in Zeeland elke keer weer beleven en genieten.
Vandaag bezoeken we enkele vrij nieuwe vogelrijke gebieden. Het programma zou er, afhankelijk van de voorbereiding door Luc en Marc, als volgt kunnen uitzien:
We beginnen met de Sophiapolder en De Blikken.nabij Oostburg. Het zijn echte pareltjes waar weidevogels als Grutto, Kievit, Tureluur en Veldleeuwerik broeden naast Kokmeeuw,Zwartkopmeeuw, Visdief en Geoorde Fuut.

Na de middag wandelen we langs het buitendijks ingericht natuur gebied het Voorland bij nummer één waar we uitkijken naar sterns plevieren,strandlopers en kluten en nog een blik werpen op de Westerschelde en de Hooge platen.
Tot slot maken we kennis met het vernieuwde Braakmangebied nabij Terneuzen. Braakman-Noord is de trots van Staatsbosbeheer Zeeuws-Vlaanderen.
Sinds enkele jaren heeft dit natuurgebied een gedaanteverwisseling ondergaan en is het aanzienlijk uitgebreid.Het is niet alleen een heerlijk gebied om doorheen te fietsen of te wandelen, het is ook een bijzonder rijk natuurgebied.
Vele vogels zijn te zien op de kreek of op de weilanden. Enkele uitkijkpunten maken het mogelijk de vogels van korte afstand te observeren, zonder dat ze daarbij verstoord worden.Maar ook voor liefhebbers van planten, paddenstoelen of insecten is er in de Braakman altijd wat te beleven.

Als het weer meezit wordt dit gegarandeerd een boeiende en gevarieerde natuurbelevingsdag Kom het zelf zien en geniet mee !

afspraak: wij vertrekken met eigen wagens, zoals steeds kostendelend, op de Bist te Wilrijk om 8.00 u. en eindigen ter plaatse omstreeks 17.30 u

mee te brengen: verrekijker, telescoop, vogelgids, regenjasje, stevige wandelschoenen, picknick en fototoestel

foto Guy Borremans  • Reacties(2)//ardea.hobokensepolder.be/#post270