Vogelwerkgroep Ardea

Vogelwerkgroep Ardea

Over onze blog

Ardea is een nieuwe vogelwerkgroep, gesticht in januari 2013, en werkzaam in de regio Antwerpen Zuid. Het werkterrein van ARDEA zal grotendeels die van de Natuurpunt-afdelingen Hobokense Polder en Zuidrand Antwerpen beslaan, alsook de kasteelparken van Aartselaar. Bezoek ook onze website. Een korte handleiding over het gebruik van de blog vind je hier.

Broedvogeltelling Blauwe reigers

BroedvogelonderzoekGeplaatst door Luc Van Schoor 09 apr, 2015 17:44:35

Zondag 19 april 2015 ,15 u

Broedvogeltelling Blauwe reigers in het Schoonselhof

In het verwilderd bos van het Schoonselhof achter de kasteelvijver is al sinds de jaren 70 van vorige eeuw een reigerkolonie gevestigd De reigers nestelen er vooral op de kruinen van grove dennen.

Bewoonde reigernesten zijn in april te herkennen aan de aanwezigheid van de volwassen vogels op het nest of verse uitwerpselen, eierschalen en braakballen onder de nestbomen. Deze bomen worden vanaf vorig jaar gemerkt met een cijfer waardoor we gedurende volgende jaren de gegevens gerichter kunnen opvolgen. Met deze jaarlijkse telling wil ARDEA de evolutie van haar boegbeeld op de voet volgen

Vorig jaar telden we 31 bezette nesten wat een toename was van 35 % in vergelijking met 2013 (23 nesten)

Deze uitbreiding kwam er na een uitermate zachte winter waardoor de sterfte onder de reigers zeer beperkt bleef . Wat wordt het dit jaar ?

Practisch

Wie wil deelnemen geeft vooraf een seintje met opgave van telefoonummer aan Luc Van Schoor 0494/336309 of email luc.vanschoor@scarlet.be .

Een stevige lange broek (bramen) en wandelschoenen of laarzen zijn aangeraden.
Afspraak : 15 u zijingang Schoonselhof, hoek Legerstraat/Koornbloemstraat te Wilrijk

NB. Bij slecht weer wordt de telling verplaatst naar een latere datum

  • Reacties(0)//ardea.hobokensepolder.be/#post253