Vogelwerkgroep Ardea

Vogelwerkgroep Ardea

Over onze blog

Ardea is een nieuwe vogelwerkgroep, gesticht in januari 2013, en werkzaam in de regio Antwerpen Zuid. Het werkterrein van ARDEA zal grotendeels die van de Natuurpunt-afdelingen Hobokense Polder en Zuidrand Antwerpen beslaan, alsook de kasteelparken van Aartselaar. Bezoek ook onze website. Een korte handleiding over het gebruik van de blog vind je hier.

ARDEA Vogelfoto van het jaar

Ardea algemeenGeplaatst door Luc Van Schoor 06 apr, 2015 18:26:37

ARDEA Vogelfoto van het jaar, eerste ronde lente 2015

Bij een vogelwerkgroep horen vogelfoto’s. Daarom start ARDEA met een zoektocht naar de vogelfoto van het jaar. Jaarlijks kunnen fotografen in twee ronden, ter gelegenheid van onze lente- en herfstbijeenkomst telkens 5 vogelfoto's indienen voor deelname aan de presentatie.

De aanwezigen op deze bijeenkomsten kiezen via een naamloze stemming drie voorkeurfoto's, à rato van 3 punten voor fotokeuze 1, 2 punten voor foto 2 en 1 punt voor foto 3. Per ronde dingen de 5 hoogst gequoteerde vogelfoto’s mee voor de eindronde, waar uit de 10 foto’s de vogelfoto van het jaar wordt gekozen.

Voor de eerste ronde ontvingen we inzendingen van 6 “huisfotografen” die elk 5 foto’s doorstuurden. Hartelijk dank aan Guy Borremans, Jan Rose, Julien Dua, Kathy De Lange, Luc Van Schoor en Walter De Weger voor hun deelname.

Als slot van de succesrijke ARDEA lentebijeenkomst (4 april) werden de 30 vogelfoto’s alfabetisch per soort getoond aan de aanwezigen die zichtbaar genoten van de knappe beelden. De 20 aanwezigen die nadien mee stemden kozen samen 20 vogelfoto’s.
Dat gaf volgende quotering met het aantal behaalde punten per foto :

Papegaaiduiker (20), koolmeesjes (17), ijsvogel (16), blauwe reiger (13), baardmannetje (12), noordse sternen (6), ransuil (5), roerdomp (5), buidelmees (4), jan van gent 2 (4), blauwstaart (3) zilvermeeuw 2 (3), futen (2) , grote gele kwikstaart (2), lepelaar (2), steenuil 2 (2), goudvink (1), groene specht (1), kanoeten (1), zwartkopmeeuw (1). De 20 ingediende stembriefjes liggen ter inzage.

Volgende vijf hoogst gequoteerde foto’s dingen dus mee voor de vogelfoto van het jaar tijdens de eindronde op 26 september 2015 :

  • Reacties(0)//ardea.hobokensepolder.be/#post251