Vogelwerkgroep Ardea

Vogelwerkgroep Ardea

Over onze blog

Ardea is een nieuwe vogelwerkgroep, gesticht in januari 2013, en werkzaam in de regio Antwerpen Zuid. Het werkterrein van ARDEA zal grotendeels die van de Natuurpunt-afdelingen Hobokense Polder en Zuidrand Antwerpen beslaan, alsook de kasteelparken van Aartselaar. Bezoek ook onze website. Een korte handleiding over het gebruik van de blog vind je hier.

start lentetrektellingen 2015

TrektellenGeplaatst door Luc Van Schoor 28 mrt, 2015 22:04:06

4 april tot 2 mei 2015

Vogeltrektellingen Hobokense Polder

Coördinator: Luc Van Schoor, 0494/33 63 09. Van 11 t/m 18 april kan je voor actuele info terecht bij Walter De Weger 0495 23 77 10.


Vogelwerkgroep ARDEA neemt voor het het zesde achtereenvolgende jaar deel aan de lentetrektellingen langs de Scheldedijk.

Voorjaarstrektellingen kennen een ander verloop en met deels andere vogelsoorten dan in het najaar. De aantallen liggen wel lager dan tijdens de herfsttrektellingen, maar op mooie dagen kunnen er leuke overtrekkers waargenomen worden op weg naar hun noordelijke broedplaatsen. Daarbij horen niet alleen typische zangvogels als gele kwikstaart en allerlei piepers, maar ook regenwulp, purperreiger en aardig wat roofvogels als boomvalk, kiekendieven, wouwen, tot zelfs visarend. Stof genoeg dus voor een boeiende kennismaking met de voorjaarstrek in eigen omgeving!

Zoals gewoonlijk situeert de trektelpost zich op de Scheldedijk langs de Hobokense Polder, verlengde van Petroleumkaai (parking).
In principe wordt er geteld tussen 8 u en 12 u, maar uitzonderingen kunnen de regel bevestigen. De tellingen lopen tot en met zaterdag 2 mei. De telling van die dag kadert in de grote ARDEA-vogeltoer (zie verder in kalender).

ARDEA doet een oproep aan alle vogelliefhebbers, van leek tot kenners, om met ieders inbreng van deze lentetrektellingen een succes te maken!

Geef een seintje aan Luc of Walter als je wil deelnemen, of als je twijfelt of de trektelling bij minder goed weer zal doorgaan.  • Reacties(0)//ardea.hobokensepolder.be/#post245